10

Interior

Exterior

Alegerea potrivita

Noul i20 vine cu tot ce ti-ai putea dori de la noua ta masina – de la designul expresiv,
noile caracteristici de siguranta si conectivitate, pana la interiorul extrem de spatios.
Pentru ca noul i20 este cu adevarat special.

Grila tip cascada

Grila frontala tip cascada, inspirata de fluiditatea otelului topit, confera autovehiculului un aspect dinamic si o identitate puternica.

Dinamic si expresiv

Liniile elegante subliniaza exteriorul rafinat, accentuat de proportii echilibrate. Partea frontala integreaza grila tip cascada, element din noua identitate vizuala a marcii. Pentru a imbunatati eficienta aerodinamica, proiectoarele de ceata au fost redesenate.

Cu ajutorul unei camere multifunctionale, sistemul de asistenta la coliziune frontala (FCA) cu detectare pietoni avertizeaza vizual si acustic conducatorul auto, aplicand automat o forta de franare a carei intensitate creste treptat, pentru a evita riscul unui accident sau pentru a reduce daunele atunci cand o coliziune este inevitabila. FCA functioneaza la viteze de peste 8 km/h.

DAW permite monitorizarea constanta a stilului de condus, cu scopul de a detecta orice deviatie a directiei sau semne de oboseala, prevenind conducatorul auto printr-un semnal sonor si un mesaj vizual, afisat pe instrumentarul de bord. Sistemul analizeaza diferiti parametri ai vehiculului, cum ar fi unghiul de bracaj al volanului, actionarea directiei, pozitia autovehiculului pe banda si timpul de condus. In plus, conducatorul auto poate regla sensibilitatea sistemului cu ajutorul unei setari care poate fi modificata de utilizator. In cazul in care conducatorul auto nu este atent, sistemul detecteaza acest aspect si avertizeaza sonor si vizual.

Sistemul alerteaza conducatorul auto in cazul schimbarii benzii de rulare fara actionarea semnalizatoarelor, la peste 60 km/h. LKA avertizeaza vizual si sonor, corectand proactiv pozitia volanului, pentru a mentine autovehiculul pe mijlocul benzii de rulare.

Pentru mai multa siguranta, functia HBA dezactiveaza in mod automat faza lunga in momentul in care este detectata o sursa de lumina a unui autovehicul din directia opusa sau aflat pe acelasi sens de rulare. Cand nu mai sunt detectate vehicule, sistemul reactiveaza automat faza lunga.

Expresiv si versatil

Sistem de rabatare scaune spate 60:40

Pentru versatilitate sporita, spatarul scaunelor spate se rabateaza in configuratia 60:40 pentru a putea transporta bagaje alaturi de unul sau doi pasageri.

Portbagaj generos

Cu un habitaclu spatios si confortabil, i20 ofera si un portbagaj cu o capacitate substantiala de 326 litri (VDA).

Interior elegant

Suporturi pentru pahare

Plasate convenabil intre scaunele din fata.

Suporturi pentru sticle pe interiorul portierelor

Sticlele pot fi depozitate in siguranta in buzunarele interioare ale portierelor.

Consola centrala si cotiera

Consola centrala ofera un spatiu suplimentar de depozitare in interior, constituind, in acelasi timp, si o cotiera confortabila.

Bandouri laterale

Se integreaza perfect, oferind autovehiculului un aspect aerodinamic si, in acelasi timp, protejand lateralele de zgarieturi.

Jante din aliaj 15"

Noile jante din aliaj de 15″ ofera o alura impresionanta modelului.

Tehnologie dublu ambreiaj

Transmisia cu dublu ambreiaj (DCT) in sapte trepte ofera beneficii considerabile atat in ceea ce priveste performanta, cat si eficienta consumului de carburant.

Suspensie fata tip McPherson

Cu un habitaclu spatios si confortabil, Tucson ofera si un portbagaj cu o capacitate de 513 litri.

Semnalizarea opririi in caz de urgenta (ESS)

In cazul unei opriri de urgenta, autovehiculul semnalizeaza automat, prin aprinderea avariilor, pentru a preveni ceilalti conducatori auto din trafic si a evita o coliziune din spate.

Sistem de monitorizare a presiunii in anvelope (TPMS)

Sesizeaza si notifica scaderea presiunii in oricare dintre anvelope, afisand informatiile pe instrumentarul de bord.

Sistem de sase airbag-uri

Pornesti linistit la drum datorita sistemelor de siguranta integrate, printre care cele sase airbag-uri: doua frontale, doua laterale si doua cortina, care asigura protectia de jur imprejurul habitaclului.

Geamuri electrice

Geamurile pot fi coborate si ridicate electric. In plus, geamurile fata beneficiaza de temporizator, actionarea realizandu-se printr-o singura atingere a butonului.

Caracteristici