7

Interior

Exterior

Il conduci. Il activezi.

Odata cu noul Kona Electric, Hyundai lanseaza primul SUV subcompact complet electric de pe piata europeana. Modelul imbina designul expresiv si caracterul multifunctional al SUV-urilor Hyundai cu un propulsor electric cu emisii zero.

Puternic si expresiv

Kona Electric adopta acelasi aspect expresiv si puternic, asemenea modelului Kona – motor cu ardere. Grila inchisa, elementul de design diferentiator, confera un aspect remarcabil, fiind incadrata de blocurile optice duble si luminile de zi cu LED pozitionate deasupra farurilor cu LED. Designul frontal este completat de bara de protectie. Admisiile de aer din bara de protectie frontala optimizeaza fluxul de aer in zona rotilor.

Remarcabil din orice unghi

Silueta Kona Electric reflecta caracterul agil. Caroseria prezinta linii indraznete, fluide,
care denota senzatia de miscare continua.

Eleganta si sportivitate

Tema designului frontal este reluata in partea din spate, prin bara de protectie, care integreaza stopul cu LED, rama blocului optic si farurile cu LED. Pentru a sublinia rafinamentul, Kona Electric beneficiaza de praguri laterale argintii, care adauga eleganta sportivitatii modelului.

Kona Electric dispune de un sistem flexibil de incarcare. Indiferent ca va aflati acasa sau intr-o calatorie, bateria poate fi incarcata in orice moment, la o statie de realimentare sau la o priza domestica. Hyundai a optat pentru utilizarea unei baterii litiu-ion polimer, in locul celor conventionale hibride nichel-metal. Aceasta ofera o incarcare si descarcare eficiente, precum si un randament exceptional.

Cu ajutorul sistemului reglabil de franare regenerativa, conducatorul auto are posibilitatea de a ajusta intensitatea franarii regenerative, utilizand padelele aflate in spatele volanului. Sistemul recupereaza energia atunci cand este posibil. Mentinand apasata pedala stanga, conducatorul auto poate opri autovehiculul fara a utiliza franele. Impreuna cu senzorul radar, sistemul de franare regenerativa controleaza automat decelerarea, in functie de conditiile de trafic.

Head-Up Display (HUD)

HUD proiecteaza informatii relevante, direct in campul vizual al conducatorului auto, pentru procesarea rapida a informatiilor, fara a distrage atentia de la condus.

Instrumentar de bord 7"

Noul ecran de 7″ al bordului afiseaza informatii despre nivelul de incarcare a bateriei, fluxul de energie sau modul de condus. In functie de modul selectat, culoarea fundalului si detaliile afisate in cadrane se modifica, pentru a fi cat mai utile.

Kona Electric se remarca prin dimensiuni generoase atat pentru pasageri, cat si pentru bagaje. Capacitatea totala de depozitare este de 332 litri (cablul de incarcare inclus) si 373 litri fara. Spatiul alocat bagajelor poate fi extins pana la 1.114 litri, prin rabatarea completa a banchetei din spate

Pe consola centrala se regasesc toate comenzile care faciliteaza utilizarea modulului shift-by-wire, iar in partea de jos, un spatiu de depozitare pentru obiecte personale.

Senzatia de confort si spatialitate, atat pentru conducatorul auto, cat si pentru pasageri, este completata de plafonul panoramic (optional).

Placerea de a conduce

Kona Electric beneficiaza de doua variante de propulsoare, oferind clientilor unul dintre cele mai puternice motoare electrice. Bateria de 64 kWh ofera o autonomie extinsa de 449 kilometri* (conform testelor WTLP, 546 km conform NEDC), dezvoltand o putere de 204 CP/150 kW. Cu un cuplu de 395 Nm disponibil instantaneu, noul Kona ofera o experienta la volan exceptionala, accelerand de la 0 la 100 km/h in doar 7,6 secunde. Cu o capacitate a bateriei de 39,2 kWh, versiunea de baza are o autonomie de 289 kilometri (WLTP, conform NEDC – 345 km)*, motorul livrand 136 CP / 100 kW.

Sistem flexibil de incarcare

Kona Electric dispune de un sistem flexibil de incarcare. Indiferent ca va aflati acasa sau intr-o calatorie,bateria poate fi incarcata in orice moment, la o statie de realimentare sau la o priza domestica.Hyundai a optat pentru utilizarea unei baterii litiu-ion polimer, in locul celor conventionale hibride nichel-metal. Aceasta ofera o incarcare si descarcare eficiente, precum si un randament exceptional.

Incarcarea bateriei litiu-ion polimer la o capacitate de pana la 80% dureaza doar 54 de minute cu un incarcator rapid de 100 kW.
Daca va conectati la o statie de 50 kW, timpul de incarcare pentru bateria de 39kWh este
de 57 de minute si 75 de minute pentru versiunea de 64kWh.

Cu incarcatorul on-board de 7,2 kW, care functioneaza la curent alternativ (AC), incarcarea dureaza 9 ore si 40 de minute pentru pachetul de baterie de 64 kWh sau 6 ore si 10 minute pentru cea de 39,2 kWh.

Sistemul avansat de gestionare a bateriilor confera libertate de utilizare.
Personalizeaza orele de incarcare in functie de programul tau.

Statii de incarcare

Kona electric ofera informatii in timp real pentru disponibilitatea statiilor de incarcare.

Cablu de incarcare - priza domestica

Conducatorul auto are posibilitatea de a incarca autovehiculul la o priza domestica (220 V monofazat) utilizand cablul ICCB disponibil in echiparea standard.
Timp de incarcare: 19h pentru bateria de 39 kWh / 31 h pentru 64 kWh*. Portul de incarcare este amplasat in partea din fata, langa logo-ul Hyundai.

Statie de incarcare la domiciliu

Pentru o incarcare mai rapida, conducatorii auto pot opta pentru un punct de incarcare la domiciliu. Timp de incarcare 7,2 kW: 6: 10 h pentru bateria de 39 kWh / 9: 35 h pentru 64 kWh *

Cablu pentru incarcarea la statiile de realimentare

Cu ajutorul cablului, autovehiculul poate fi incarcat la statiile de realimentare. Acesta poate fi utilizat si pentru conectarea la o cutie de perete.

Incarcare rapida

Timp de incarcare la statia de 100 kW:
54 de minute pentru o stare de incarcare de 80% pentru ambele versiuni disponibile.
Timp de incarcare la statia de 50 kW (80%):
57 de minute pentru baterie de 39 kWh / 75 min pentru 64 kWh*

Mai multe optiuni pentru tine

Incarcare wireless

Kona Electric integreaza un suport pentru incarcare wireless prin inductie (standard Qi). Starea de incarcare a telefonului este confirmata de un Led amplasat deasupra suportului.

Sistem audio Krell

Indiferent daca alegi sa ramai conectat sau sa pornesti intr-o calatorie in afara orasului, sistemul audio realizat de Krell ofera performanta sonora remarcabila, pentru experiente de neuitat.

Setare temperatura

Pentru mai mult confort, atunci cand autovehiculul este conectat la o sursa externa de alimentare – cum ar fi la domiciliu – sistemul permite stabilirea intervalelor in care autovehiculul va fi incalzit la temperatura dorita, in functie de propriul stil de viata.

Scaune incalzite si ventilate

Mai mult confort, in orice anotimp, datorita scaunelor fata incalzite si ventilate. In plus, scaunele spate sunt disponibile cu un sistem de incalzire cu doua trepte de intensitate.

Hyundai SmartSense

Kona Electric beneficiaza de cel mai recent pachet de dotari de siguranta activa si asistenta la condus.

In momentul in care modul auto este selectat, sistemul HBA detecteaza noaptea vehiculele care se deplaseaza atat din sensul opus, cat si pe cele care au aceeasi directie de deplasare, comutand astfel de pe faza lunga pe cea scurta, in cazul in care conditiile de drum o impun. Atunci cand nu detecteaza alte vehicule in apropiere, sistemul reactiveaza automat faza lunga, pentru vizibilitate maxima.

Sistemul permite monitorizarea constanta a stilului de condus, cu scopul de a detecta orice deviatie neobisnuita a directiei sau alte semne de oboseala. Cu ajutorul sistemului sunt analizate diverse semnale ale autovehiculului, precum unghiul de virare, cuplul la volan, pozitia vehiculului pe banda de rulare sau timpul de condus.

Semnele de circulatie sunt recunoscute imediat de catre functia inteligenta de avertizare asupra vitezei limita (ISLW), care afiseaza informatiile atat pe ecranul sistemului de navigatie, cat si pe instrumentarul de bord.

Sistemul de asistenta la faza scurta (LBA-S) actioneaza lampile aditionale in functie de viteza vehiculului si unghiul de virare.

Caracteristici